Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca per la Independència es va manifestar davant dels Jutjats reclamant unitat i acció

Aquest divendres passat, Diada Nacional de Catalunya, l’ANC organitzava uns 100 punts de concentració a 65 municipis d’arreu de Catalunya.

Vilafranca va ser un d’aquests punts. En concret a l’Avinguda d’Europa del barri de la Girada, davant dels Jutjats. Era una concentració estàtica amb un aforament màxim previst per a 2.000 persones, separades amb 4 m2 per cadascuna i la higiene de mans i mascareta corresponents. A més calia fer la reserva prèvia i l’ANC va tancar les reserves amb 400 inscrits a Vilafranca, xifra que després es va superar.
L’acte estava acompanyat per els Músics per la Llibertat que cada dia actuen a la plaça de la Vila de Vilafranca. Sota el lema de ‘El deure de construir un futur millor’ es van fer parlaments per part del representants del sindicat CSC Intersindical, Josep Anton Marcé, el president d’Omnium a l’Alt Penedès, Jordi Parellada i la coordinadora de l’ANC a Vilafranca, Esther Güell.
Des del sindicat CSC-Intersindical, Íngrid Vilanova, parlava de recuperar la il·lusió pel sindicalisme.
Per la seva banda el president d’Òmnium Alt Penedès, Jordi Parellada, apuntava l’èxit de la convocatòria, per les dificultats que comporta la pandèmia i reclamava l’amnistia pels represaliats.
I la coordinadora de l’ANC a Vilafranca, Esther Güell, apuntava que ara més que mai la independència no només és necessària sinó que és urgent. Demanava unitat i acció a les forces polítiques.
La concentració davant dels Jutjats va ser una manera de constatar l’objectiu de no renunciar a exercir els drets fonamentals com per exemple el de la manifestació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: