Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca aprova definitivament la modificació de l’ordenança del Paisatge Urbà

En el ple ordinari, celebrat aquest dimarts de forma telemàtica, s’ha fet l’aprovació definitiva de la modificació del capítol 3 de l’Ordenança del Paisatge Urbà que afecta a les terrasses de bars.

El regidor d’urbanisme, Francisco Romero, destaca que regularà aspectes estètics de pèrgoles o mobiliari, també tindrà en compte la mobilitat dels vianants i temes de millora ambiental com la prohibició d’estufes de combustió.
En aquest punt, fent us del reglament la junta local del PP va intervenir per explicar les al•legacions que havien presentat.
Eladio Garcia de Ciutadans anunciava el vot a favor, tot demanant que la normativa es faci complir.
VeC també havia presentat 18 al•legacions, de les quals 5 s’han acceptat. Entre d’altres aspectes demanaven més homogeneïtzació de la imatge del mobiliari a les terrasses.
Davant el fet que no es recollien la majoria d’al.legacions Ramon Arnabat anunciava el seu vot en contra.
En nom de la CUP, Noel Viñas, anunciava el vot a favor , destacant la supressió d’estufes de combustió o el fet que la instal.lació de pèrgoles amb criteri únic anirà a càrrec els propietaris dels negocis.
I també la regidora d’ERC, Gemma Urgell, anunciava el vot favorable, considerant positiu que s’agilitzin les llicències.
La moció es va aprovar amb només un únic vot en contra.
D’altra banda el ple havia començat amb modificacions del pressupost. Una d’elles per fer front a despeses del tancament del complex aquàtic durant la pandèmia. Un sobrecost que en total haurà arribat als 160.000€.
En aquest punt es van abstenir C’s, VeC i ERC i hi va votar en contra la CUP.
D’altra banda el Ple va acordar desestimar la licitació del servei de transport urbà de Vilafranca, que s’havia iniciat en el ple anterior, per tal de modificar el redactat del plec de condicions i portar-lo a aprovació el mes vinent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: