Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP celebra que Agricultura accepti compensar els viticultors amb pèrdues del 35% per míldiu

La primera proposta del Departament marcava poder rebre els ajuts a partir d’un 45% de pèrdues causades per el míldiu en aquesta campanya 2020-2021.

El sindicat Unió de Pagesos valora molt positivament que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) hagi publicat, finalment, la norma que aprova l’ajut destinat a compensar les pèrdues econòmiques de les explotacions vinícoles a causa de la plaga de míldiu durant la campanya 2020-2021. El sindicat celebra la decisió del Departament d’acceptar la seva proposta de permetre l’accés a l’ajut a partir del 35% de davallada de producció en comptes de fer-ho a partir del 45%, com plantejava inicialment l’administració.
El Departament ha establert, també, una priorització de les explotacions en funció del nivell d’afectació de manera que, a major afectació, més prioritat en l’accés a l’ajut i major import. En aquest sentit, el sindicat demana a l’administració catalana que destini el pressupost necessari per cobrir totes les sol·licituds i pels imports sol·licitats.
Unió de Pagesos recorda, també, que el DARP no ha acceptat la proposta del sindicat d’aprofitar aquesta línia d’ajuts per compensar els viticultors afectats pel cop de calor del juliol del 2019 a les comarques del Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. El sindicat valora molt negativament que s’hagi així exclòs aquests productors de cap tipus de suport, ja que no han pogut accedir a l’adequació de l’IRPF i ara ni tan sols es vol ajudar als que, individualment i de forma contrastada, van patir una reducció significativa de la seva producció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: