Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una cinquantena de persones es concentren a Vilafranca per donar suport als refugiats

La voluntat era mostrar el suport als refugiats en general, però concretament als que es van partir l’incendi del camp de Moria i un nou confinament en un altre camp amb condicions també precàries.

Convocats per la Unitat Contra el Feixisme de Vilafranca i la Plataforma Refugiats-La Granada Solidària amb els Refugiats, la concentració volia mostrar el suport a les persones refugiades que demanen asil a Europa. El detonant de la acció són els fets que van succeir a primers de mes al camp de refugiats de Moria, com recordava des de la Unitat Contra el Feixisme Georgiana Ciupag.
Ciupag insisteix que cal tenir clar que el racisme i la major presència del feixisme als carrers es dona arreu, i que no és aliè a casa nostra. També a Catalunya i el Penedès es viuen situacions de racisme.
En la concentració es va donar lectura a un manifest, denunciant el que es va qualificar de polítiques de la mort de la Unió Europea i reclamant primer condicions humanitàries en uns camps de refugiats que estan sobre saturats i facilitar la reubicació i l’acollida de les persones refugiades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: