Dimarts, 19 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pro Vegueria Penedès demana el desplegament de la vegueria per combatre la desindustrialització

Des de Pro Vegueria Penedès han emès un comunicat per explicar que observen ‘aquests dies amb profunda preocupació la desindustrialització del territori que afecta d’una manera greu el sector auxiliar de l’automòbil amb empreses com Robert Bosch, Saint Gobain, Marelli o Alfisa’.

Un sector que diuen que ‘està arrelat especialment a les comarques de l’Alt i Baix Penedès, però amb incidència al conjunt de la Vegueria’. Des de la plataforma expliquen que ‘ens trobem en una situació que era previsible amb els canvis en el sector de l’automòbil, especialment en la transició cap al vehicle elèctric’ i constaten ‘un cop més que les institucions del Penedès estan descoordinades entre elles, sense objectius de futur clars i sense un lligam estret amb el Govern del país’.

Davant d’aquesta situació rebutgen que algunes empreses s’aprofitin d’aquesta ocasió per desvincular-se del Penedès, manifesten el seu total suport als treballadors fan palès el seu descontentament amb la manera com s’ha gestionat en els darrers temps l’economia industrial a les quatre comarques de la vegueria i fan una crida a la Generalitat i a altres institucions públiques a reconvertir el sector auxiliar de l’automòbil i adaptar-lo als sistemes més eficients i ecològics.

A més, des de Pro Vegueria Penedès, creuen que el desplegament de la vegueria és clau per solucionar el problema de desindustrialització del territori.

Concretament, exigeixen al Departament d’Empresa i Coneixement que s‘abordi d’una vegada la posada en marxa de la seva Delegació a la Vegueria Penedès, i que el seu organisme Acció s’organitzi a les 4 comarques, i no com ara que està dispers, a fi de ser un instrument més eficient per a la consecució dels objectius industrials que reclamen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: