Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IES Alt Penedès redueix ràtios i renuncia a alguns projectes de centre de cara al nou curs

Aquest centre ha hagut d’adaptar espais per acollir aules que fins ara es destinaven a altres usos, i centrar els esforços en aquesta reducció de ràtios que permetin un major control sanitari.

Els dies previs a l’inici de curs sempre són de molta feina als centres d’ensenyament, i enguany s’han vist encara més complicats a causa de la situació provocada per la Covid-19. En el cas de l’IES Alt Penedès, aquests dies estan encara preparant les aules i adequant alguns espais que de cara al proper curs s’han habilitat per acollir classes.
El director del centre, Carles Rull, explicava que tenen moltes ganes de tornar a acollir els alumnes a les aules; però al mateix temps tenen molt clar que s’han d’aplicar tot un seguit de mesures que ho fan una mica més complicat. Conscients que el risc zero no existeix, s’ha pres el màxim de mesures i previsions per mirar de garantir un retorn segur.
En el cas de l’IES Alt Penedès han apostat per reduir al màxim les ràtios a les aules, i de fer és l’any en que les tindran més baixes. Per fer-ho han hagut d’ajornar projectes de centre i línies de treball que tenien previstes per adequar nous espais. Rull apunta que els agradaria que aquesta reducció de ràtios es pogués mantenir, no per obligació sinó per decisió pròpia, en propers cursos.
La intenció de cara a aquest curs 2020-2021 la intenció és mantenir les classes presencials, però també han aplicat tot el que es va haver d’improvisar en el tercer trimestre del cur passat per si cal tornar a fer classes de manera telemàtica. Tenen present també però, que serà un curs en que hauran d’anar adaptant-se més que mai a les diferents situacions que es vagin donant i aprenent coses noves en el dia a dia.
En aquest centre començaran el curs la propera setmana prop d’un miler d’alumnes, repartits entre els diferents ensenyaments que s’hi imparteixen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: