Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’exposició de Xavier G-Solís es podrà veure aquest octubre a la sala dels Trinitaris

L’exposició de Xavier G-Solís es podrà veure aquest octubre a la sala dels Trinitaris

‘Estatambestat/estatcontraestat’ és una instal·lació escultòrica i gràfica que utilitza les espardenyes usades dels balladors de la Festa Major de Vilafranca.

Continuant amb la seva línia de programació d’artistes contemporanis nascuts o residents al territori, la sala dels Trinitaris acollirà des del dijous 1 d’octubre i fins al diumenge 8 de novembre l’obra de l’artista resident a la Rovira Roja (Sant Martí Sarroca), Xavier G-Solís.
Filòsof, escultor, fotògraf, artista gràfic i audiovisual, Xavier G-Solís vertebra la seva obra i els missatges implícits que vol transmetre amb un objecte quotidià: el calçat. Els darrers quinze anys ha desenvolupat les seves creacions centrades en el concepte i l’objecte “sabata usada” i en les relacions que determina, com a símbol paradigmàtic de la història de la humanitat contemporània.
Es tracta d’una obra escultòrica, gràfica, performàtica, fotogràfica i fílmica, que culmina en instal·lacions.
‘ESTATAMBESTAT/ESTATCONTRAESTAT’ és una instal·lació amb clares referències a la “postsentència” de l’1 d’octubre on hi veurem gravats realitzats amb piconadora a cel obert, sobre la terra crua. Una tècnica brutal i contundent que l’artista no utilitzava des de l’any 2012 quan era el moviment dels indignats els qui omplien les places públiques. La instal·lació estarà formada per papers de gramatge amb gravats, uns amb tintes negres i altres de color carnassa que estan realitzades justament amb les espardenyes usades dels balladors i balladores del balls de la Festa Major de Vilafranca i que l’artista ha anat recopilant durant anys.
Si bé l’exposició es podrà visitar a partir del dijous 1 d’octubre, l’acte inaugural tindrà lloc el divendres 2 d’octubre a les 8 del vespre.
L’accés a l’acte inaugural és gratuït però l’aforament és limitat. Per assistir-hi cal fer reserva prèvia a: .
L’exposició es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 8 de novembre en horari de dimecres a divendres de 5 de la tarda a 8 del vespre, els dissabtes de 6 a 8 del vespre; i els diumenges de 12 a 2 del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: