Divendres, 16 d'Abril de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les empreses que es dediquen al lleure pendents de l’inici de curs de cara a les extraescolars

Consideren que un cop s’iniciï el curs si la situació està tranquil·la es podran anar desencallant les ofertes d’activitats que habitualment fan les AMPA de les escoles.

Aquests dies previs a l’inici del curs escolar són també de feina frenètica habitualment en les empreses que es dediquen a oferir serveis i monitors de lleure i menjador als centres escolars. Aquest any però, i fruit de la situació d’incertesa que es viu a causa de la Covid-19, són dies més aviat de neguit i espera. Com explica Josep Besolí, del Consell Esportiu de l’Alt Penedès, està sent un any atípic ja que normalment a aquestes alçades ja estava tot lligat i programat i aquest any tenen moltes coses pendents de veure com arranca el curs.
Besolí recorda que l’estiu també el van afrontar amb aquests dubtes i incerteses, però que al final va funcionar força bé. Esperen que ara passi el mateix.
Una situació diferent és la que es dona al voltant dels menjadors escolars. Aquest és un servei que sí engegarà al començar al curs, ja que les escoles l’han d’oferir a les famílies. Besolí considera que en principi no ha de variar gaire respecte el que seria un any normal, però també estan a l’expectativa del nombre d’infants que s’hi apuntin.
Els centres, en molts casos, també han de readaptar espais o refer torns per acollir els infants en les condicions que marca l’actual normativa.
Els protocols d’actuació seran més que mai una eina important aquest curs en els menjadors escolars, i en aquest sentit Besolí apunta que els centres els van adaptant a les seves realitats pel que fa a espais i possibilitats.
A partir de dilluns s’aniran engegant les diferents activitats que s’organitzen al voltant de les escoles, ja siguin els menjadors o activitats extraescolars dels propis centres sempre mirant d’aplicar les mesures de prevenció que s’estipulen per part de les autoritats sanitàries i d’educació. I tot plegat s’haurà d’anar adaptant també a les diferents realitats canviants que es vagin donant en relació a la Covid.

Efemèrides

16 d’Abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: