Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les alcaldies republicanes de l’Alt Penedès es neguen a cedir els seus romanents a l’Estat

Fan una crida a la resta de municipis a no cedir-los a l’Estat.

Les alcaldies republicanes de la comarca consideren inacceptable que davant de les necessitats urgents per la ciutadania el govern espanyol impedeixi fer ús d’uns recursos propis i fan una crida a la resta de municipis a no cedir-los a l’Estat.
Cap dels ajuntaments republicans de l’Alt Penedès cedirà els romanents a l’Estat espanyol. Així ho han anunciat des de les alcaldies republicanes que en paraules de Pol Pagès, alcalde de Sant Quintí de Mediona i president comarcal d’ERC afirma que “els recursos dels ajuntaments han de ser pels ajuntaments, per poder donar resposta a les necessitats de la gent i no per fer de banca de l’Estat espanyol”.
Pagès va fer públic aquest posicionament conjunt dels alcaldes de Mediona, Juli Silvestre; Torrelavit, Manuel Raventós; Sant Cugat Sesgarrigues, Jordi Ferrer; Sant Sadurní d’Anoia, Josep Maria Ribas i per l’alcaldessa de Gelida Lluïsa Llop, i emplaça a la resta d’alcaldies de la comarca a prendre la mateixa posició.
Davant la necessitat dels ajuntaments de poder fer ús dels seus romanents per fer front a la crisi social derivada per la covid19, la Federació espanyola de municipis i províncies i el govern espanyol han aprovat la proposta que posa condicions perquè es pugui realitzar.
Les condicions són que els ajuntaments han de transferir els seus estalvis a la hisenda estatal en forma de préstec que l’Estat retornaria durant els propers 12 anys. Un cop cedits, la part que l’Estat permetria utilitzar, al voltant del 40% del que es cedeix, només es podran destinar a aquells àmbits que determini l’Estat.
En aquest sentit les alcaldies republicanes fan una crida a tots els municipis de la comarca per tal que no es cedeixin els recursos a l’Estat i es faci front comú per exigir poder disposar-ne lliurement i sense condicions.
Així mateix les alcaldies republicanes exigeixen que la Diputació de Barcelona, governada per PSC i Junts per Catalunya, tampoc cedeixi a l’Estat i destini els seus romanents a projectes per fer front a la crisi i per donar suport als municipis.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: