Dimecres, 20 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les agències de viatges perden una part dels ingressos anuals amb la cancel·lació de l’Imserso

Després que el Govern paralitzés aquest programa destinat als majors de 65 anys al decretar l’Estat d’Alarma al març de l’any passat, el Consell de Ministres va aprovar aquest mes de setembre la cancel·lació de la temporada d’aquest any que hauria de començar a partir d’octubre.

A Vilafranca, cada any Som Viatges s’encarrega de la venda d’aquest programa per a gent gran. El director de l’oficina, Quim Pallerola, reconeix que no es tracta d’una part molt gran dels seus ingressos, però que especialment ara els hagués estat de gran ajuda.

Aquesta cancel·lació els arriba després de la pandèmia i el confinament. Des de Som Viatges confessen que no s’haurien imaginat mai caigudes del 90% al sector.

Pel que fa a les problemàtiques que genera el fet de cancel·lar un viatge, Pallarola reconeix que potser això els ha reforçat i ha quallat la idea que és més segur reservar per agència. Tot i així, el que els genera més problemes, són les devolucions dels imports, ja que hi ha altres proveïdors implicats.

En aquests moments, com a agència estan venent especialment Balears i Canàries. Ho atribueixen al fet que es tracta d’illes que, a més, pertanyen al territori nacional i, per tant, no hi ha tants obstacles com passa fora de l’estat, on sovint cal fer-se una prova PCR abans de viatjar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: