Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès única comarca de la demarcació de Barcelona on l’atur s’ha reduït el mes d’agost

En concret a l’Alt Penedès en data de 31 d’agost es registra un atur de 6.267 persones, són 164 aturats menys que el mes de juliol.

El mes d’agost tanca amb un 2,3% més d’aturats que el juliol a les comarques de Barcelona. Segons el darrer Informe mensual de l’atur registrat als municipis i comarques barcelonines, elaborat per la Diputació de Barcelona, el mes d’agost del 2020 tanca amb 357.040 demandants d’ocupació considerats desocupats, inscrits a les oficines del Servei Públic d’Ocupació. Per comarques, totes excepte l’Alt Penedès incrementen el nombre d’aturats respecte el mes anterior, destacant el Berguedà, Moianès, Bages, Osona, i Anoia. En concret a l’Alt Penedès en data de 31 d’agost es registra un atur de 6.267 persones, són 164 aturats menys que el mes de juliol i una taxa d’atur registral del 12’9%. A Vilafranca es redueix l’atur en 66 persones amb un total de 2.520 aturats. A Sant Sadurní hi ha 590 aturats, als Monjos 467 i a Gelida 488.
Si comparem les dades amb les del mes d’agost de l’any passat s’observa com ha estat de dura la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19. Hi ha 1.000 aturats més que a l’agost del 2019 i la taxa d’atur registral ha crescut considerablement, passant del 9’8% de l’any passat al 12’9 actual. En relació a les dades del conjunt de Catalunya el mes d’agost ha tancat amb 480.642 persones aturades registrades a les oficines de Treball. Respecte de juliol suposa un increment del 2,4% . L’agost és un mes en què habitualment l’atur creix; de fet, des de 1998 tots els mesos d’agost l’atur ha crescut. Enguany presenta un augment més moderat que els dos anys anteriors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: