Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès ha estat la comarca penedesenca menys afectada per la crisi econòmica

En el darrer trimestre la comarca ha perdut un 2,9% de l’ocupació.

La Federació Empresarial del Gran Penedès ha presentat les dades del 47è Informe de Conjuntura Econòmica realitzat per Activa Prospect. N’ha fet una presentació presencial a Vilanova i a la resta de comarques ho ha fet de forma virtual. Del resultat de l’estudi es desprèn que recuperar la confiança serà la clau per a la reactivació del consum i el creixement econòmic, i que l’estacionalitat que caracteritza a l’economia espanyola i catalana fa impossible la recuperació dels nivells de PIB previstos pel 2020, ja que el confinament ha coincidit amb els mesos de major activitat. La por a un segon confinament davant el sorgiment de nous brots de covid-19 han fet caure el consum i la confiança de les llars, el principal factor per a la recuperació del creixement econòmic. El major pes del turisme a l’estructura productiva del Garraf ha fet que la comarca fos més vulnerable que la resta de l’economia catalana davant del xoc provocat per la covid-19. El Garraf ha perdut durant el sis primers mesos de l’any el 7,9% dels seus llocs de treball, davant la pèrdua del 4,3% de la resta de l’economia catalana. L’Alt Penedès ha estat la comarca penedesenca menys afectada per la crisi econòmica, perdent només un 2,9% de l’ocupació gràcies a un millor comportament dels Serveis i un major pes del sector industrial sobre la seva estructura productiva, el qual s’ha vist menys afectat per l’aturada de l’activitat econòmica que algunes activitats dels Serveis.
David Moreno, d’Activa Prospect, assenyala l’afectació desigual a les tres comarques.
Per la seva banda la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, remarca que les dades actuals i el major coneixement del Covid han de servir per treballar en la recuperació econòmica.
Tot i l’increment de l’atur, l’Alt Penedès es manté com la comarca de l’àmbit amb la taxa d’atur més baixa amb un 12,6%.
Més d’una quarta part dels 1.189 llocs de treball destruïts a l’Alt Penedès corresponen als sectors de la fabricació de materials de transport, la metal·lúrgia i el cautxú i el plàstic, activitats molt vinculades a la indústria automobilística, un sector que actualment pateix una crisi a gran escala.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: