Dimecres, 21 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca aprova una moció de suport al teixit productiu del Penedès

La moció es va aprovar amb la única abstenció de C’s.

L’apartat de mocions que presenten els diferents grups es va iniciar en el ple ordinari d’aquest dimarts amb un punt presentat per els grups del PSC, JxV, VeC, ERC i CUP, en defensa del manteniment de l’activitat i dels llocs de treball de la Robert Bosch, Saint Gobain i empreses amenaçades pels tancaments totals o parcials i que formen part del teixit productiu del Penedès. El portaveu del PSC, Francisco Romero, remarcava la necessitat d’unir esforços políticament per revertir la situació. Manel Montfort de Junts remarcava la necessitat d’un canvi de model per la reconversió del sector dels components de l’automoció. Pere Sàbat d’ERC recordava que les empreses també tenen una responsabilitat social. Noel Viñas, de la CUP, apuntava com a sortida col•lectiva el treball cooperatiu. I Ramon Arnabat de VeC, recordava el suport de la moció als treballadors tot i explicant que el dia 3 d’octubre hi ha prevista una gran manifestació al Penedès. Per la seva banda el regidor de Ciutadans, Eladio Garcia, anunciava l’abstenció, plantejant l’interrogant de si les polítiques que s’han seguit fins ara a Catalunya no han portat a prendre la decisió de marxar a les empreses.
Per cloure el debat l’alcalde, Pere Regull, apuntava les accions dutes a terme des de Vilafranca per tal d’intentar trobar solucions al problema.
També es mostrava crític en alguns aspectes de la reforma laboral que han facilitat les deslocalitzacions.
La moció es va aprovar amb el vot de tots els grups municipals excepte l’abstenció de C’s.
D’altra banda també es va debatre una moció d’ERC per exigir al govern espanyol el pagament immediat de les prestacions econòmiques a totes les persones treballadores afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació, que es va aprovar per unanimitat. Tot seguit es va debatre la moció de la CUP criticant l’inici de curs del nou Institut a l’escola Pau Boada, moció que no va prosperar amb els vots en contra de PSC, ERC i JxV . La CUP també presentava una moció per impulsar un model públic i de qualitat a les residències i en l’atenció a la gent gran. La moció va ser rebutjada pels vots en contra de C’s, PSC, ERC i JxV.
El 15è punt del ple era una moció d’ERC sobre la posada en marxa de la llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge. En aquest cas no es va aprovar. Van votar-hi en contra C’s, PSC i JxV i va rebre els vots favorables d’ERC, CUP i VeC.
Tot seguit es va debatre una moció presentada per C’s per a l’elaboració d’un Pla municipal en contra de l’ocupació il•legal de vivendes
Moció que va ser aprovada amb els vots a favor de JxV, PSC i C’s i els vots en contra d’ERC, CUP i VeC.
El ple va debatre una moció que presentava VeC per garantir un curs escolar presencial, segur i equitatiu, que va ser rebutjada amb els vots en contra de PSC i JxV i els vots a favor d’ERC, CUP, VeC i C’s.
Quan ja es portaven boi cinc hores de ple VeC també va presentar una altra moció relativa a la modificació dels criteris d’aplicació de la regla de la despesa als ajuntaments. En aquest cas va ser aprovada per tots els grups municipals excepte el d’ERC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: