Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Gelida rep una subvenció de 3800€ per a la Gent Gran, de la Fundació ‘La Caixa’

L’Ajuntament de Gelida rep una subvenció de 3800€ per a la Gent Gran, de la Fundació ‘La Caixa’

Amb l’aportació rebuda es podrà engegar el projecte per millorar l’atenció a les persones grans de Gelida que viuen soles, i que l’Ajuntament ja preveia posar en marxa.

‘Gelida, més a prop de la Gent Gran’ és el nom del projecte per donar una atenció més directe a la gent gran del municipi que va presentar l’Ajuntament a la convocatòria d’ajudes de CaixaBank i Fundació ‘la Caixa’, que ha rebut una aportació de 3.800 euros.
L’Ajuntament de Gelida ja preveia engegar enguany el projecte, impulsat de manera conjunta per les regidories de la Gent Gran i de Serveis Socials i aquesta voluntat s’ha vist reforçada i confirmada davant la crisi sanitària i social de la Covid-19, on aquestes necessitats de persones grans que viuen en solitud s’han fet més evidents i complexes.
En molts casos, el confinament ha agreujat la distància d’aquells familiars que els donen o poden donar suport, complicant la situació si les persones grans viuen allunyades del nucli urbà, en urbanitzacions i barris. A conseqüència de la situació generada per la Covid-19, des de la regidoria de la Gent Gran de l’Ajuntament s’ha detectat gairebé un centenar de persones grans que viuen soles a Gelida.
L’objectiu del projecte és donar suport a major de 75 anys que viuen sols en les seves necessitats quotidianes, tan materials, físiques o psicològiques i fer-ne l’acompanyament. Es tracta d’una actuació preventiva que permetrà al consistori ampliar el coneixement sobre la realitat de la població envellida del municipi, afavorir la planificació de polítiques socials adaptades a les necessitats de la població i donar-hi resposta.
La Regidora de la Gent Gran, Marga Bertran, ha explicat que el repartiment de les ajudes es gestionarà mitjançant la regidoria en col·laboració amb el departament de Benestar Social de l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: