Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La subestació Penedès d‘Endesa abasteix de manera automatitzada un 80% de Vilafranca

També els seus polígons industrials.

Endesa compta amb 3 subestacions elèctriques a l’Alt Penedès per fer arribar l’energia a les llars.
Per a poder fer servir aparelles elèctrics a casa, necessitem energia i aquesta energia ens arriba des de les subestacions elèctriques. Una subestació és la instal·lació encarregada de transformar l’energia en una forma que sigui utilitzable per tot el conjunt de la societat. Tal i com ens explica el responsable de subestacions d’Endesa, Hèctor Buelta, a la subestació l’alt voltatge es transforma en voltatges més petits.
A la comarca trobem 3 subestacions elèctriques d’Endesa, són les que estan situades a les afores de Vilafranca, a Moja i la Subestació Penedès que està situada a tocar de la C-15, direcció Igualada. Les subestacions se situen de manera estratègica per a cobrir entre elles el màxim de consum.
La Subestació Penedès es la més nova i es va fer l’any 2008 arran del Pla Tramuntana que va idear en el seu dia Endesa i que consistia en la construcció de 35 subestacions en el conjunt de tot Catalunya. Aquestes instal·lacions bàsicament han evolucionat respecte les més antigues per l’ús de Noves Tecnologies, unes noves tecnologies que es troben sobretot a l’interior de la subestació.
Ja fa aproximadament uns 10 anys que les subestacions no tenen personal dins de les instal·lacions ja que tot està automatitzat i es controla a distància des dels centres de control. Només s’hi pot veure personal quan està prevista alguna intervenció per tasques de manteniment o de revisió. La subestació Penedès abasteix entre un 70 i un 80% de Vilafranca a més dels seus polígons industrials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: