Dijous, 27 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plantilla de Robert Bosch Castellet inicia aturades contra el tancament de la planta

De moment han preparat tres jornades de vaga de 24 hores cada una, la primera de les quals es fa aquest divendres. La plantilla reclama a la direcció que dotin de càrrega de treball la planta.

El comitè d’empresa de Robert Bosch Castellet ha convocat tres jornades de vaga de 24 hores els pròxims dies per manifestar el rebuig de la plantilla a la decisió de l’empresa de tancar la planta i per defensar els seus llocs de treball. La primera jornada de vaga serà aquest divendres, 25 de setembre, i tenen previst fer una assemblea de treballadores i treballadors a la 1 del migdia, a les portes de l’empresa per analitzat la situació i informar de l’estratègia a seguir. Imma Tello és membre del Comitè d’Empresa i secretaria organització d’UGT a Robert Bosch.
També faran vaga el dimarts, 29 de setembre, coincidint amb la pròxima reunió del període de consultes de l’expedient. Per això han convocat la plantilla a concentrar-se el mateix dia 29, de 9 del matí a 2 del migdia a Barcelona, davant l’Hotel Barceló Sants on està previst que es faci la reunió, per donar suport als companys del comitè que hi participen.
La darrera jornada de vaga serà dijous, 1 d’octubre, coincidint amb la reunió entre les parts amb la mediació de l’Administració. Aquest dia també han convocat les treballadores i treballadors a una concentració de 10 del matí a 2 del migdia davant la seu del Departament de Treball de la Generalitat al carrer de Sepúlveda.
Imma Tello explica que en aquests moments l’empresa es manté en la seva postura de tancar totalment la planta de Castellet, però que des del comitè el que es demana és que la direcció doti de càrrega de treball la planta.
D’altra banda CCOO i UGT convoquen una mobilització el 3 d’octubre pel Futur del Penedès, que Sortiran a les 11 del matí del Polígon Casanova de Santa Margarida i els Monjos i acabarà a la sala Alguer. Oberta al conjunt de la ciutadania tindrà com a lema: “Volem un futur al Penedès. Amb treball digne, amb indústria, amb una economia productiva i sostenible”.
El sindicalisme majoritari al territori, analitzarà la situació d’atur creixent i els reptes socioeconòmics de la vegueria del Penedès. Posaran al dia l’estat de situació dels conflictes oberts al territori (Saint Gobain, Robert Bosch, Alfisa i d’altres) i alertaran sobre el risc de desindustrialització de la vegueria amb propostes concretes per avançar en aquesta direcció. UGT i CCOO també presentaran el manifest que adreçaran i al que demanaran suport als Ajuntaments, Consells Comarcals, entitats socials i cíviques, partits polítics, i també la seva presència i participació activa. Alhora tornaran a exigir que es doni compliment i es desenvolupi amb recursos i continguts l’acord del Parlament de Catalunya de crear la Mesa per a la Industrialització del Penedès i s’elabori un Pla de Xoc d’ajut i d’impuls socioeconòmic al Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: