Dilluns, 25 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La impossibilitat de controlar la gernació del carnaval dels Monjos porta a la seva suspensió

Representants de les set carrosses de carnaval del municipi de Sant Margarida i els Monjos i la regidora de Cultura han donat explicacions.

Explicacions del perquè han decidit ara al setembre anunciar la suspensió del carnaval, que s’havia de celebrar el 14 de febrer de l’any vinent.
Raimon Gatell, de l’Associació Esplai Carnavalístic dels Monjos, ha parlat en nom de les carrosses. Ha dit que sempre hi ha hagut bon ambient entre les 7 entitats i que ja al mes d’agost s’anaven preguntant que fer enguany. Al setembre es va acordar una reunió també amb la regidora de Cultura, Esther Marmaneu.
Per la seva banda la regidora recorda que just després del carnaval d’aquest any es va entrar en la pandèmia i que per aquest motiu tampoc es va poder fer la reunió de valoració del carnaval 2020. Ja a la reunió del setembre va quedar clar que el mes de febrer vinent no seria possible una concentració tant gran de persones.
Normalment a partir del setembre es comencen a planificar les carrosses i vestuaris, i a l’octubre ja comencen els assajos. Per això s’ha decidit ara suspendre un acte que havia de tenir lloc d’aquí a cinc mesos.
Des de l’ajuntament a l’estiu es va creure oportú mantenir la festa major amb actes de petit format i controlats, però en el carnaval no és possible aquest control.
Per aquest motiu, no començaran a treballar ni preparar la infraestructura necessària tal i com es fa cada any per aquestes dates. Les carrosses i la regidoria de Cultura es comprometen a treballar conjuntament per consensuar una proposta d’acte simbòlic a Santa Margarida i els Monjos el cap de setmana de carnaval, sempre que la situació sanitària del moment ho permeti i es puguin garantir les mesures de seguretat necessàries.
Els grups de carnaval de Santa margarida i els Monjos són l’Associació Fem Pinya, l’Associació Els Totxos, l’Associació Esplai Carnavalístic dels Monjos, l’Associació Carrossa de la Ràpita, Tatoo Monjos, Greska Team Sardinyola i Xelolo’s.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: