Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FEGP es posa a disposició de Saint – Gobain i Robert Bosch per buscar solucions

La Federació Empresarial del Gran Penedès ha emès un comunicat sobre els anuncis de tancament de les empreses Saint – Gobain, a L’Arboç, i Robert Bosch, a Castellet i La Gornal.

Des de la FEGP apunten que han estat en contacte amb les dues empreses i afirmen que, «respectant les decisions empresarials, lamenten la situació perquè la seva materialització suposaria una pèrdua molt important pel teixit econòmic de l’Alt i el Baix Penedès».

En aquest sentit, la Federació es posa a disposició de les empreses per «cercar, conjuntament amb els agents socials i les diferents administracions, solucions que puguin revertir aquestes decisions, aplaçar-les en el temps o donar una nova sortida empresarial a les dues plantes».

Alhora, l’entitat empresarial vol manifestar que, més enllà d’afrontar aquesta problemàtica a curt termini, cal començar a treballar «de manera urgent» un pla estratègic industrial de Catalunya amb l’objectiu de «construir un model econòmic robust, capaç de generar ocupació de qualitat, amb indústria autòctona i centres de decisió propers i independents tecnològicament».

La FEGP diu que aquest pla «hauria de posar una mirada especial a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf», que s’estan veient molt afectades pel tancament d’empreses relacionades amb el sector de l’automòbil però també per la davallada del sector turístic, «aportant-hi inversions que augmentin la competitivitat d’aquest territori i la sostenibilitat de l’ocupació».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: