Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La comissió de la verema i Creu Roja fan un balanç positiu del funcionament de l’alberg

Tots els usuaris que hi accedien ho feien amb una prova PCR feta i només hi ha hagut dos casos positius de Covid-19.

L’alberg, que estava situat al pavelló d’hoquei, ha estat en marxa del 21 d’agost al 14 de setembre i ha donat servei a una seixantena de persones en total, amb una mitjana d’ocupació per nit d’unes 25 persones. Tots els usuaris que hi accedien ho feien amb una prova PCR feta i només hi ha hagut dos casos positius de covid-19.

Aquest any, a causa de la situació sanitària i donat el precedent de la campanya de la fruita al Segrià, la comissió de la verema va establir amb el Departament de Salut un protocol especial per evitar el contagi del coronavirus. Tots els usuaris de l’alberg hi entraven amb una prova PCR feta i s’estaven en una zona controlada fins que se sabia el resultat. Els casos positius, que han estat dos en total, van ser aïllats i traslladats a l’Hotel Salut de l’Hospitalet.

També hi ha habilitat, encara fins al 30 de setembre a La Fassina, un alberg perquè les persones que hagin estat en contacte amb casos positius hi facin la quarantena. Però, de moment, no ha calgut fer-lo servir. L’alcalde de Vilafranca i president de la Comissió de la Verema Pere Regull feia un balanç positiu de la campanya.

Creu Roja Alt Penedès és l’entitat encarregada de muntar cada agost l’alberg humanitari per cobrir les necessitats d’aquelles persones que vénen a la comarca a la recerca de feina per la verema.

La presidenta de Creu Roja Alt Penedès, Àngels Matas, també feia un balanç positiu del funcionament de l’alberg.

Matas explicava, d’altra banda, que hi van haver dos falsos positius i que el Departament de Salut va decidir fer també proves serològiques a tots els usuaris de l’alberg.

La campanya de la verema es presentava enguany diferent a la dels anys anteriors per la situació sanitària però també per altres factors, com que hi havia menys raïm per collir i més contractació local.

Matas ha volgut agrair especialment la seva feina a la vintena de voluntaris i voluntàries que han estat aquests dies a l’alberg.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: