Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC proposa rebaixar les tarifes dels usuaris del Penedès mentre durin les obres de la R4

Des del mes de juliol la línia R4 de rodalies està tallada entre Sant Sadurní i Martorell.

Aquest fet provoca que el trajecte passi a quasi doblar-se, degut que a més a més s’han reduït un 50% les freqüències de trens a la línia al seu pas per la comarca. Per mitigar els efectes de les obres s’ha apostat per augmentar els busos directes a Barcelona, una decisió que segons els republicans està funcionant “raonablement” bé, sobretot des de l’ampliació que es va fer la setmana passada. Però si es pretén utilitzar el tren amb la R4, actualment és una cursa d’obstacles. Entre les mancances hi ha la reducció d’un 50% de freqüències entre els Monjos i Sant Sadurní, la no coordinació d’horaris entre els busos que surten de la comarca per cobrir el trajecte entre la capital del cava i Martorell i els trens que surten de Martorell cap a Barcelona. Aquest fet provoca aglomeracions i que molts cops no s’arribi a l’horari del tren i calgui esperar fins a una hora a l’andana. La diputada i alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop demana que el departament de territori actuï i s’impliqui en aquest problema i obligui al ministeri de Mobilitat espanyol i a Renfe a plantejar solucions per millorar la vida quotidiana de la ciutadania que ha d’utilitzar el tren. Una de les mesures que volen que es posi en marxa és la reducció de tarifes pels usuaris del Penedès que són els que es veuen afectats per les obres de la R4. Per la diputada és evident que aquest cost l’ha d’assumir el ministeri i Renfe com a creadors del caos en què han convertit la R4.
Els republicans entraran al Senat una sèrie de preguntes al ministre de Mobilitat per tal que respongui sobre quines mesures es prendran per arreglar el caos que han generat i sobre l’estat de la línia.
Bernat Picornell, senador republicà, assegura que estan al costat dels usuaris que pateixen una situació d’indefensió.
Picornell a més fa referència a les deficiències que té la R4, des dels retards continuats al mal estat de les estacions o la impossibilitat que les persones en mobilitat reduïda puguin accedir a la majoria de parades del Penedès.

2020-09-22-s

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: