Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC aposta per la reconversió de la indústria auxiliar de l’automòbil cap al vehicle elèctric

També per la transició energètica com a eixos per la reindustrialització de l’Alt Penedès.

Esquerra Republicana presenta accions al Parlament, al Senat, al Consell Comarcal i a tots els ajuntaments de la comarca per oposar-se al tancament de Robert Bosch així com per presentar els eixos que han de protagonitzar la reindustrialització a l’Alt Penedès.
Oriol Solé, regidor d’Esquerra a Castellet i treballador de Robert Bosch explica que l’empresa ha actuat deliberadament i és una mostra més del capitalisme salvatge imperant. En aquest sentit exigeix la derogació de les reformes laborals aprovades pel PSOE i el PP i que han eliminat drets als treballadors per fer front als tancaments d’empreses.
La diputada Rut Ribas, exposa que “les decisions per part de diverses empreses del Penedès signifiquen un escac al teixit industrial i social de la comarca” i defensa que “cal una resposta immediata i a l’alçada del repte econòmic i social.
La diputada Lluïsa LLop exigeix al Consell Comarcal que es posi les piles i treballi en coordinació amb la conselleria d’Empresa i Coneixement per fer front a aquesta situació.
Llop posa com a exemple d’aquesta línia d’acció la inversió de 15 milions d’euros a Idiada, anunciada pel vicepresident Pere Aragonès, pel desenvolupament de vehicles autònoms i elèctrics.
I des del Consell Comarcal, el portaveu dels republicans i president d’ERC a l’Alt Penedès, Pol Pagès, fa una aposta decidida per potenciar aquells sectors que signifiquin un salt endavant com són els de la transició ecològica.
Pagès anuncia la presentació d’una moció pel proper ple on es plantegen dues línies estratègiques.
Per una banda potenciar la reconversió de la industria cap a programes com el cotxe elèctric, per donar sortida a l’actual teixit industrial. I per l’altra convertir el Penedès en punta de llança de la transició energètica. Pagès afirma que buscaran l’acord al Consell Comarcal per emetre un posicionament unànime en defensa dels treballadors i treballadores de Robert Bosch. Aquest posicionament també voldran que es dugui a terme a tots als ajuntaments amb la presentació de mocions de suport.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: