Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors de la fàbrica Alfisa, dels Monjos, han començat una vaga indefinida

Els treballadors d’aquesta empresa denuncien que l’empresa ha aprofitat la situació provocada per la COVID per tancar, i també una mala gestió que ha portat a fer-ne perdre la viabilitat.

Alfisa Technologies es dedica a la fabricació de peces d’alumini per a l’automoció i els treballadors denuncien mesos d’incertesa i d’impagaments a la nòmina. El Comitè d’Empresa ha convocat a partir d’aquest dilluns una vaga indefinida per part dels 95 treballadors de la fàbrica situada al polígon Casanova de Santa Margarida i els Monjos. Exposen que els treballadors han decidit mobilitzar-se per intentar desencallar la situació de la fàbrica, que consideren que seria totalment viable com a proveïdora de Renault si hi hagués una bona gestió per part de la direcció. Denuncien que “la Direcció ha abandonat la fàbrica, ha deixat de pagar als proveïdors i es nega a fer un concurs de creditors voluntari. Àngel Arana és el president del Comitè d’Empresa d’Alfisa.
El confinament i la crisi del coronavirus no han fet més que agreujar la situació, els ajuts de l’Estat per a les empreses només han allargat l’agonia, ja que Alfisa s’ha acollit als ERTES per aconseguir totes les avantatges fiscals possibles i impedir que tant els proveïdors com els treballadors puguin denunciar la situació a cap tribunal fins a finals d’any.
Els treballadors acaben apuntant que creuen que la responsabilitat del possible tancament és compartida entre la Direcció del Grup, Renault i l’administració que no està fent el control necessari a las empreses, tot i les denúncies dels sindicats.
El president del comitè apunta que aquest dimarts tenen prevista una reunió amb representants de la direcció, i que demanen que se’ls doni una sortida digna que de del seu punt de vista passaria per que l’empresa fes un concurs voluntari de creditors.
Després de diverses denúncies a la Inspecció de Treball, la plantilla inicia doncs aquesta vaga indefinida, i sumen el seu conflicte laboral al d’altres empreses del Penedès com Saint-Gobain i Robert Bosch.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: