Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors de Bosch entren aquesta setmana en el període més dur de les negociacions

Els representants del comitè d’empresa van explicar divendres al migdia en una assemblea davant dels 300 treballadors de la planta en quin punt es troben les negociacions amb la direcció de l’empresa.

El president del comitè d’empresa, Carlos Teruel, remarcava que cal tenir present que l’actual situació de conflictivitat laboral l’ha provocat l’empresa Robert Bosch, ja que la plantilla ha estat molts anys donant-ho tot. Ara, davant la negativa de la direcció de retirar l’ERO i mantenint la voluntat de tancar la planta, Teruel apunta que s’han de plantejar altres objectius com ara allargar el moment del tancament fins a finals de l’any vinent per mirar de donar opcions a trobar la millor sortida per els treballadors.
En aquests moments es trobarien en la meitat del procès de negociació, i aquesta setmana tenen dues reunions més, dimarts i dijous. El secretari del Comitè, Josep Anton Llenas, apunta que segons el calendari les darreres reunions s’han de fer a mitjans d’octubre.
La negociació es preveu dura, i Carlos Teruel apunta per exemple que ja han denunciat que l’empresa està incomplint el conveni col·lectiu on es recull que abans d’arribar a plantejar situacions tant dràstiques com el tancament calia haver convocat una mesa de treball amb totes les plantes de Bosch a l’estat.
En la concentració de divendres a la planta de Castellet van acompanyar els treballadors en la seva protesta els diputats al Parlament de Catalunya Lluïsa Llop, d’ERC; i Joan Mena d’en Comú Podem que els van voler transmetre el seu suport i la voluntat de portar la seva lluita a les institucions per ajudar a fer pressió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: