Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els balls de la Festa Major es desmarquen dels fets ocorreguts el 29 d’agost al migdia

Malgrat haver-se suspès les cercaviles i processons de la Festa Major de Vilafranca, alguns grups de persones van decidir seguir un recorregut pels carrers del centre la vila el dia 29 al migdia ballant i provocant una acumulació de persones.

Les imatges, on es veu el carrer de Santa Maria ple de gent, van provocar rebombori a les xarxes i moltes crítiques. Els fets coincidien amb el dia en que entrava en vigor la prohibició, decretada per la Generalitat, de reunir-se més de 10 persones.

En aquest sentit, els balls de la Festa Major de Vilafranca han enviat un comunicat als mitjans de comunicació per explicar que només han participat ‘en actes oficials programats per l’Ajuntament de Vilafranca i els administradors de la Festa Major, els quals complien les mesures sanitàries adients’. Al mateix temps lamenten ‘els fets ocorreguts el matí del dia 29’ i volen deixar clar que ‘les persones que van participar-hi ho van fer a títol individual’. En aquest comunicat que signen el Ball de Diables, Nans, Capgrossos, Cotonines de Vilafranca, Panderetes, Pastorets, Cercolets, Ball Pla, Figuetaires, Bastoners i Panderos, mostren el seu suport ‘als Administradors i Administradores de la Festa Major en la gestió d’una situació tan atípica i complexa’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: