Dimecres, 1 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Arxiprestes del Penedès demanen atenció especial per els més afectats per la crisi

Consideren que cal que les administracions actuïn per donar suport a les famílies que s’han vist més afectades per la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de la Covid-19.

El passat mes de juny els bisbes catalans van publicar una nota sobre la crisi industrial i laboral a Catalunya que recordava que al sofriment personal i familiar que està provocant la Covid-19 s’hi ha afegit una nova crisi de gran importància social i econòmica, provocada pel tancament d’empreses i plantes de producció.

A les comarques del Penedès, el tancament d’empreses s’està aguditzant aquestes darreres setmanes, un greu fet que s’afegeix a la caiguda espectacular del turisme, la crisi del petit comerç i també als problemes crònics que pateix la pagesia del Penedès, i que provoca una dramàtica pèrdua de llocs de treball i un gran dany social.

Des de l’arxiprestat remarquen que com a mossens responsables de les comunitats cristianes d’aquest territori, volen fer arribar la seva veu per reclamar una atenció especial per part del govern català a l’afectació de la greu crisi sanitària i socioeconòmica provocada pel coronavirus.

Pensen que es fa necessari un pla específic amb els recursos econòmics per a la recuperació socioeconòmica del Penedès que prioritzi el foment de l’ocupació laboral a tots els municipis, així com també la millora de les inversions sanitàries i les infraestructures.

Des de les parròquies, a través de les Càritas, a més de moltes altres accions, també es comprometen a continuar portant a terme programes d’inserció laboral i economia social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: