Dilluns, 21 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vilapensa s’ha iniciat amb una reflexió sobre les capacitats de futur de la IA

Aquest dilluns s’ha iniciat la tercera edició del festival del pensament del Penedès.

L’encarregat de donar el tret de sortida ha estat el físic i codirector del Barcelona Supercomputing Center, Josep Maria Martorell, acompanyat en la presentació per Toni Mestres. Enguany l’Auditori de Vinseum es transforma en plató. Els actes principals del Vilapensa seran retransmesos en directe per Ràdio Vilafranca i Penedès TV i per streaming per la nostra web. Es permet un aforament limitat del públic seguint les condicions de les autoritats sanitàries i amb reserva prèvia. La xerrada es presentava sota el títol de ‘Reptes tecnològics per a la vella Europa’ i va servir sobretot per entendre què és un supercomputador i perquè és una eina útil per a la investigació científica.
El superordinador MareNostrum 4, integrat per 50.000 computadores és, malgrat tot, mil vegades inferior al cervell humà. Però la seva gran avantatge és que pot calcular molt ràpidament i tractant moltes dades alhora.
Martorell va exposar de forma didàctica com el superordinador pot ajudar en una epidèmia com la del Covid-19. Per exemple per avançar en la recerca de la vacuna.
El Vilapensa continua aquest dimarts amb la conferència ‘La intel·ligència humana, l’aparició del mite: Prometeu’ a càrrec de Montserrat Camps, doctora en Filologia Clàssica i professora de Filologia Grega a la Universitat de Barcelona. L’acte el presentarà l’escriptor, Jordi Llavina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: