Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El tancament de Bosch sembla definitiu, però hi ha empreses que volen instal·lar-se al Penedès

Malgrat les males notícies de les darreres setmanes en relació al tancament d’empreses, les administracions locals expliquen que estan rebent peticions d’empreses per instal·lar-se al Penedès.

Davant el degoteig d’empreses, bàsicament vinculades al sector de l’automòbil, que estan anunciat la voluntat de tancar les seves instal·lacions al Penedès, des del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès Garraf i des de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat del Consell Comarcal han volgut sortir al pas per tal d’explicar que els han estat arribant consultes i mostres d’interès de diferents empreses per tal d’instal·lar-se a la comarca.
En concret, Miguel Delgado que és el vicepresident de l’Àrea del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat feia referència al cas de l’empresa Robert Bosch i apuntava que poden haver-hi alternatives positives per la comarca davant d’aquest tancament.
De la seva banda, el conseller de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat del Consell Comarcal, Joan Manel Montfort, apuntava que les administracions han de mirar de recollir iniciatives que els arribin i oferir respostes i alternatives a les situacions que es viuen al territori. Explicava que estudiaran les propostes que els arriben i que miraran que puguin arribar a bon port.
Sobre Robert Bosch, sembla que el tancament és ja definitiu, com explicava ahir a la tarda Oriol Solé, membre del Comitè d’Empresa. En aquests moments les negociacions amb la direcció es mouen el marc de la darrera reforma laboral, que els treballadors consideren que els perjudica. Per Solè la pregunta és també perquè una empresa com Robert Bosch que sempre ha fet defensa dels seus valors i bones pràctiques ara ha canviat aquestes maneres i pressiona per mirar de fer un tancament ràpid.
Tant des de la Mancomunitat com des del Consell Comarcal s’insistia en que cal discreció a l’hora de treballar sobre les propostes que arribin de noves empreses, que no tenen perquè estar relacionades amb el sector de l’automoció, però que sí haurien de poder donar una alternativa laboral a les persones que ara estan a punt de perdre la seva feina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: