Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP presentarà propostes en relació a les Ordenances Fiscals per l’any 2021 de Vilafranca

Són propostes tenint en compte els efectes del coronavirus.

Tal i com preveu el ROM el PP presentarà les seves propostes al Ple. Els populars creuen que les ordenances fiscals, davant dels efectes de la pandèmia, han d’afavorir les famílies. Així proposen que la bonificació del 90% de l’IBI de l’habitatge habitual per famílies nombroses no estigui condicionat a un límit d’ingressos i que el límit del valor cadastral de l’habitatge per acollir-se a la bonificació pugi fins als 300.000€. També es demana la bonificació per a les famílies nombroses que són arrendatàries i se’ls repercuteix l’import de l’IBI.
D’altra banda en relació a l’ordenança del preu de les llars d’infants es demana que a les famílies on els dos progenitors treballen, o l’únic en el cas de les famílies monoparentals, no hagin de pagar. Amb aquesta proposta es vol afavorir la natalitat. Des del PP es considera que l’ajuntament té capacitat financera per assumir aquest cost ja que ha de rebre les aportacions pendents de la Generalitat des de l’any 2015.
I la junta local del PP a Vilafranca proposa també que s’afavoreixi l’activitat econòmica amb l’elaboració d’unes ordenances fiscals per l’any 2021 que tinguin en compte l’eventualitat que pugui declarar-se l’estat d’alarma per el Covid-19.
Així fan relació de la taxa d’ocupació de domini públic amb taules i cadires , la taxa per la prestació de serveis d’intervenció administrativa de les activitats i instal·lacions o l’impost sobre activitats econòmiques. En aquest darrer cas proposen que les empreses que es vegin obligades a presentar un ERTE no paguin l’IAE.

PP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: