Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP dona suport als treballadors de Robert Bosch i Saint Gobain

El dijous passat es va celebrar telemàticament Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

El ple va donar compte de l’adjudicació del contracte de subministrament per a la senyalització turística del nucli de Subirats. L’actuació consistirà en revisar i senyalitzar les rutes turístiques del municipi complementàries a la ruta del Penedès 360º inclosa dins el FEDER. També es va aprovar una modificació del pressupost per suplementar partides, per valor de més de 500.000 €, per a projectes principalment de Serveis Socials, Ocupació, Joventut, Habitatge, Medi Ambient i Serveis Tècnics. Un cop finalitzades totes les propostes d’acord previstes a l’ordre del dia, es va donar compte de l’adscripció del nou conseller Àlex Suàrez al grup comarcal de la CUP. Finalment es van debatre 3 mocions. La primera, en suport d’Adrián Sas, la van presentar els grups de la CUP i ERC en nom de les entitats Grup de Suport Sas Absolució i la Baula Xarxa Solidària. La moció demana que el Govern de la Generalitat es retiri com a part acusatòria, expressa la solidaritat amb l’Adrián i la seva família, i demana a les autoritat estatals i autonòmiques que aturin la persecució i la repressió contra les persones que defensen drets fonamentals i aspiracions nacionals fent ús dels drets a la protesta i a la llibertat d’expressió. La moció es va aprovar per unanimitat de tots els grups.
La segona moció, per impulsar un model públic i de qualitat a les residències i en l’atenció de la gent gran, la va presentar el grup comarcal de la CUP. La moció insta el Govern de la Generalitat a internalitzar la gestió de les residències, a no renovar les concessions per a la gestió privada. Hi van votar en contra, els grups de JxC i el PSC, per la qual cosa no es va aprovar.
Finalment, es va incloure en l’ordre del dia una moció consensuada per tots els grups en defensa del manteniment de l’activitat i els llocs de treball de la Robert Bosch, Saint Gobain i les empreses amenaçades pels tancaments totals o parcials i que formen part del teixit productiu del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: