Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Denuncien l’alcalde de Castellet i la Gornal

L’Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient i Bosc Verd han presentat denúncia per presumpte delicte ecològic, contra l’ alcalde de Castellet, Miquel Delgado

Des del dia 1 de setembre s’estan portant a terme les obres per a la implantació d’un espai d’aparcament al costat de la carretera BV-2115 al seu pas pel nucli de Castellet. L’espai afectat és sòl no urbanitzable i es troba dins del Parc del Foix. En un comunicat dels grups ecologistes s’explica que les obres s’estan fent sense haver-se sotmès prèviament el projecte a un procés d’Avaluació Ambiental, segons preveu la Llei.
D’aquesta manera apunten que es veuen obligats a denunciar aquesta possible il·legalitat i, per tant, demanar la paralització cautelar d’aquest projecte, fins que no es faci un estudi d’impacte ambiental, tal com preveuen les normes legals, ja que aquest espai està i forma part de la Xarxa Natura 2000 i del Pla d’Espais d’Interès Natural. El propi redactor del document del Projecte admet que pel fet de poder afectar espais de la Xarxa Natura 2000, el Pla requereix una avaluació ambiental estratègica simplificada, en els termes que preveu la Llei del patrimoni natural i de la biodiversitat. Però, en canvi, els consta que aquest projecte no ha passat per l’Oficina Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona. Segons el comunicat dels grups ecologistes els treballs estan tenint un fort impacte ambiental i els gestors del Parc, de la Diputació de Barcelona, estan tolerant i encobrint aquesta actuació il·legal de l’Ajuntament de Castellet i la Gornal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: