Dimecres, 1 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ciutadans proposa mesures a l’ajuntament de Vilafranca per reforçar la lluita contra l’okupació

Ciutadans proposa reforçar el paper i les competències dels ajuntaments en la lluita contra l’okupació il·legal d’habitatges.

Això és el que recull una moció que la formació taronja ha presentat a l’ajuntament de Vilafranca perquè es porti a debat en el proper ple municipal. Tal i com ha explicat el portaveu de la formació taronja a Vilafranca, Eladio García, la proposta de Cs contempla l’elaboració d’un pla municipal específic que permeti a l’ajuntament de Vilafranca lluitar de forma més eficaç contra l’okupació il·legal. En aquest sentit es proposen mesures que permetin assegurar la devolució dels immobles okupats il·legalment als seus legítims propietaris, de manera que es posarà a la seva disposició assessorament i orientació jurídica. També es preveu posar en marxa i reforçar mesures per vetllar per la seguretat i la convivència veïnals afectades per l’okupació il·legal, mantenint una estreta col·laboració amb les associacions de veïns, que són els que millor coneixen la realitat dels seus barris. O l’elaboració d’un cens en què s’indiqui si el tipus d’okupació és per a fins delictius o per necessitat i es faci un seguiment de la mateixa. Així mateix, la proposta de Ciutadans per lluitar contra l’okupació il·legal a Vilafranca del Penedés contempla reforçar la presència policial i el patrullatge preventiu en les zones ja afectades pel problema de l’okupació i impulsar la creació d’una unitat de Policia Local destinat a la prevenció, control i seguiment dels immobles okupats o susceptibles d’okupació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: