Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aureli Ruiz creu que els ajuntaments haurien d’utilitzar els seus romanents «de manera lliure»

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Vilafranca apunta que els ajuntaments no tenen capacitat de buscar recursos a l’exterior, com si ho pot fer l’estat.

El Ministeri d’Hisenda ha decidit aquesta setmana suspendre la regla de despesa de la llei d’estabilitat pressupostària aquest 2020, perquè els ajuntaments puguin disposar del superàvit dels anys 2018-2019.

El Govern central ha decidit adoptar aquesta mesura després que el Congrés dels Diputats tombés el dijous de la setmana passada el decret llei que recollia l’acord amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per cedir a l’Estat els romanents municipals.

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Vilafranca Aureli Ruiz creu que els ajuntaments haurien de poder fer servir els seus romanents «d’una manera lliure».

En el cas de Vilafranca, el romanent és d’un milió d’euros.

Ruiz apunta que els ajuntaments no tenen capacitat de buscar recursos a l’exterior, com si ho pot fer l’estat. Per això demana el suport d’altres administracions per aconseguir fons que permetin fer front a la crisi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: