Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

90 verificadors de la DO Cava treballen per assegurar el compliment de la normativa a la verema

Aquesta verema han tornat a implementar-se mesures per aprofundir en la verificació de les normatives i garantia del segell D.O. CAVA.

S’ha posat en marxa, per segon any consecutiu en aquests mesos de campanya, un equip de verificadors format per més de 90 persones. Aquest esforç garanteix la serietat, la procedència i la traçabilitat del producte des del seu mateix origen.
Les mesures de control adoptades a la D.O. CAVA s’equiparen a les aplicades a les denominacions d’origen més prestigioses del món. Els més de 90 verificadors contractats, que han estat formats específicament, treballen 40 hores setmanals, amb un horari que va en funció de la pròpia realitat de la vinya i, conseqüentment, dels ritmes dels cellers als quals estan assignats.
Els verificadors de la D.O. CAVA han rebut una completa formació, que enguany també inclou el coneixement i aplicació dels protocols i mesures de seguretat necessàries per adaptar-se a la COVID-19.
El control comença donant entrada a la bàscula des d’on es verifiquen els quilos de raïm que ingressen per ser premsats, registrant la seva procedència i origen, analitzant, entre altres paràmetres qualitatius, els rendiments de les vinyes, el grau alcohòlic probable o els nivells d’àcid glucònic per verificar que es compleix amb la normativa exigida per la D.O. CAVA.
Per a aquesta campanya s’ha desenvolupat una nova aplicació específica per verificadors i cellers. Aquesta permet recopilar i desenvolupar una base de dades a temps real. Els verificadors a través dels seus dispositius mòbils poden accedir a aquesta nova font de dades i, així, d’una forma fàcil i àgil, coordinar-se amb els cellers i garantir tant l’origen com el compliment de les normatives. S’ha establert, així mateix, un centre de coordinació a la seu de el Consell Regulador amb quatre llocs de coordinació per a l’adequat seguiment i monitoratge de les dades entrades diàriament per cellers i verificadors a través de l’aplicació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: