Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una “processó il·lustrada” pels carrers de Vilafranca

23 artistes han estat dibuixant la Processó il·lustrada que es pot seguir pels carrers del centre de la vila.

Just quan sonaven les campanes de Santa Maria anunciant les matinades, és a dir a les set del matí, un grup d’artistes del Col.lectiu Gargot han començat a treballar en un projecte d’art de carrer molt especial.

Des del servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca es va pensar en una proposta que evités aglomeracions i que permetés recordar la processó de Sant Fèlix. Es va encarregar al Col.lectiu Gargot la recerca de 23 artistes per dibuixar tots els elements del seguici festiu de la processó.

En nom del Col.lectiu Gargot, Jordi Gibert, explica que per arribar als 23 artistes se n’han sumat de nous al seu grup. També destaca l’esforç per trobar façanes on poder pintar i el fet que van sortejar els diferents elements, perquè molts volien dibuixar el drac.

Així doncs una de les feines difícils del projecte ha estat trobar les 23 façanes on poder dibuixar dins del recorregut habitual pels carrers del centre que correspon a la processó del dia 30 d’agost.

El projecte es va pensar tenint en compte que enguany no hi ha festa major i per tant no sortirà cap processó aquesta tarda de davant de l’església.

La distribució de les il·lustracions s’ha fet per l’ordre real del seguici, començant pel drac a la plaça Jaume I i acabant per sant Fèlix a Santa Maria. Per seguir el recorregut membres de la brigada de l’Ajuntament han pintat unes dues mil petjades, simulant les d’una espardenya. Petjades que portaran a trobar totes i cadascuna de les 23 il·lustracions realitzades. Els artistes tenen carta blanca amb la única condició que les imatges dels elements del seguici siguin reconeixibles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: