Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Fèlix entra a Santa Maria portat pels cinc administradors del 2019 amb una imatge insòlita

Aquest any tot el que té a veure amb la Festa Major de Vilafranca és diferent.

De fet, ja ho ha estat des del passat mes de març quan hi va haver el confinament. Des d’aleshores el trasllat de Sant Fèlix de casa d’administrador a casa d’administrador s’ha fet amb mesures de seguretat, i mitjançant un vehicle, en lloc de la típica petita processó acompanyada d’amics i familiars.
També va ser diferent el trasllat del Sant aquest divendres passat. Primer es va fer un acte festiu de comiat a casa de l’exdaministrador, Guillem Codorniu.
En petit comitè, un brindis i un toc de castell que va fer posar la pell de gallina i que va ser acompanyat d’un aplaudiment.
Un acte simbòlic però molt emotiu.
Els administradors d’enguany han comptat en tot moment amb el suport dels de l’any passat.
El trasllat del sant del divendres es va fer en secret. Només ho sabien ens col·laboradors més propers. Desprès del comiat a casa de l’exadministrador , es van fer fotos de grup amb el sant per par del quintet de l’any passat. Sant Fèlix va entrar en una furgoneta i el petit seguici es va traslladar a peu a la basílica de Santa Maria. Allà els administradors de l’any passat amb mascareta van tornar a agafar el sant, van pujar les escales de la façana principal de la basílica i van girar el sant cap a la plaça. Van fer una insòlita i emotiva entrada del sant a l’església i un cop col·locar van arrencar més aplaudiments carregats d’emoció, sent conscients tots els presents de viure uns moments estranys i únics. Sant Fèlix ja està a l’església on, excepcionalment hi passarà tot l’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: