Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Olèrdola ha realitzat una seixantena d’actuacions per ajudar a famílies en el marc de la COVID

Olèrdola ha realitzat una seixantena d’actuacions per ajudar a famílies en el marc de la COVID

Des de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Olèrdola s’han activat targetes moneder, serveis de comandes d’aliments i tramitat els ajuts municipals per famílies afectades per la crisi del coronavirus.

La pandèmia del COVID’19 ha tingut un gran impacte econòmic i social. Moltes persones han patit un deteriorament de les seves condicions econòmiques i han augmentat les famílies en situació de vulnerabilitat. Per a fer front a aquesta situació sobrevinguda, l’Ajuntament d’Olèrdola ha reforçat alguns programes d’actuació gestionats des dels serveis socials municipals. Sumant els diferents ajuts realitzats des de l’inici de la pandèmia, han estat una seixantena les actuacions relacionades amb els efectes de la COVID’19 gestionades des dels serveis socials de l’Ajuntament que han beneficiat a famílies del municipi.
La voluntat ha estat la de no desatendre a ningú del municipi que ho necessités. Anna Boada, regidora de serveis socials, resumia que les accions realitzades per l’Ajuntament responien a la necessitat d’actuar davant dels efectes de la pandèmia. Des del mes de març s’han realitzat 11 noves altes de targetes moneder i s’han concretat 21 renovacions. Aquest ajut garanteix alimentació bàsica a aquestes famílies.
Durant el període de confinament més estricte, l’Ajuntament també va posar en marxa un sistema de comandes d’aliments, que garantia que famílies del municipi amb dificultats de mobilitat rebessin a casa seva la comanda. D’aquest servei en van fer ús 26 famílies.
Finalment també cal recordar que l’Ajuntament va realitzar una convocatòria extraordinària d’ajuts per a veïns que s’haguessin vist afectats per les conseqüències econòmiques de la COVID’19. S’han presentat 10 sol·licituds i ara s’està en període d’avaluar la documentació lliurada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: