Diumenge, 28 de Febrer de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nadal manté l’aposta per el conreu ecològic tot i el dany que enguany hi ha fet el míldiu

La verema 2020 està molt marcada per la forta afectació del fong del míldiu a les vinyes de molts punts de Catalunya, però amb una incidència important al Penedès i sobre tot en els cultius ecològics.

A Caves Nadal estan també ja encetant la campanya, i han seguit tots aquests mesos amb preocupació l’evolució del míldiu a les seves vinyes. Xavier Nadal comenta que aquest 2020 s’han donat les condicions perfectes per que el míldiu afectès de manera ferotge les vinyes del Penedès. Altes temperatures i molta humitat durant força setmanes han fet pràcticament impossible lluitar-hi.
Nadal remarca que tot i que la pagesia ha fet tots els tractaments i ha tingut una cura excel·lent dels ceps, poca cosa s’ha pogut fer. En el cas dels cultius convencional s’ha pogut actuar amb més contundència, però amb els ecològics les accions són més limitades i se centren sobre tot en fer prevenció. Malgrat tot, Nadal continua convençut que cal apostar per el cultiu ecològic.
Les properes setmanes s’anirà iniciat la verema de la majoria de varietats al Penedès, i serà el moment per veure com està el raïm que entrarà als cellers de cara a elaborar els vins d’aquesta anyada 2020 que de moment quedarà com la que ha tingut els registres més greus de míldiu des de que hi ha dades recollides.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: