Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mediona ha decidit obrir el consultori mèdic municipal amb una infermera col·legiada

L’Ajuntament de Mediona ha decidit obrir el consultori mèdic municipal amb una infermera col·legiada a l’espera que el Departament de Salut se’n faci càrrec.

L’ambulatori de Mediona ja fa mesos que està tancat. Aquesta situació ha provocat queixes veïnals, amb manifestacions al carrer. Ja fa tres setmanes que l’Ajuntament va lliurar a la consellera de Salut la darrera petició formal de reobertura del consultori mèdic de Mediona, acompanyada de 632 signatures de veïns i veïnes que hi donaven suport explícit. A data d’avui no han rebut cap tipus de resposta, ni formal ni informal. Des del govern municipal tot plegat els sembla indignant, pel que suposa de falta de respecte institucional i injust pel greuge en l’atenció a les demandes legítimes i justes de la ciutadania de Mediona. Continuen els problemes de comunicació amb els consultoris que tenen assignats, moltes de les cures i consultes que alguns veïns necessiten es resolen gràcies al suport solidari de veïnes del municipi i en general la falta d’informació i criteris sobre quan i com es podrà reobrir el consultori genera una sensació general d’abandonament per part de la gerència de la zona sanitària. Han demanat la reobertura del consultori, l’ampliació de recursos i la seva millor distribució, el traspàs de l’atenció telefònica i la gestió de l’agenda de visites mèdiques del CAP a l’equip de Mediona. Davant d’aquesta situació, expliquen que ja no poden esperar més i reconeixen que potser fins i tot han esperat massa.
Sense deixar d’insistir en la demanda de reobertura del CAP a tots els nivells, tècnic, polític o institucional, han pres la decisió d’activar a partir d’aquest dijous la reobertura de l’espai del consultori amb una infermera col·legiada contractada per l’Ajuntament per realitzar accions de valoració del cas telefònicament. Amb programació de visita sota criteri de la professional. També assessorarà telefònicament els pacients en casos de possible COVID a més d’oferir cures d’infermeria, indicades per prescripció mèdica. L’horari d’atenció presencial serà els dilluns i dijous de 9 a 13 h i dimecres de 15 a 19 h. Totes les consultes s’han de fer amb cita prèvia, trucant al 938 985 302. En casos de febre, tos o dificultat respiratòria o altres casos relacionats amb la COVID19 s’ha de trucar al 061.
L’ajuntament també ha decidit oferir a tot el veïnat que hagi d’anar a visites concertades a consultoris d’altres municipis i que no puguin anar-hi amb mitjans propis, el pagament del servei de taxi, amb presentació del comprovant corresponent.
D’altra banda el consistori de Mediona anuncia que presentarà a CatSalut tots els costos associats a aquestes decisions.
També manté tota la nostra predisposició davant la conselleria de Salut i especialment amb les responsables sanitàris del territori, per posar tots els mitjans municipals necessaris per reobrir de la forma més completa i immediata possible el consultori de Mediona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: