Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició ‘Bacus, les màscares del déu’ ja es pot visitar a la capella del Vinseum

La mostra ens descobreix els orígens del déu, les seves gestes, la composició del seu seguici, el seu paper en l’origen del teatre i els elements que el simbolitzen.

Vinseum obria divendres al vespre les portes a l’exposició ‘Bacus, les màscares del déu’, produïda pel Museu de Badalona. La mostra inclou una seixantena d’objectes procedents de museus catalans, que testimonien l’arrelament de Bacus en la societat de l’època romana i que permeten descobrir totes les màscares d’aquest déu polièdric i complex. L’exposició, ubicada a la Capella del Vinseum, es podrà visitar fins el 25 d’octubre.

La mostra ens descobreix els orígens del déu, les seves gestes, la composició del seu seguici, el seu paper en l’origen del teatre, els elements que el simbolitzen i el seu marcat caràcter de divinitat domèstica.

L’origen de l’exposició és una peça Museu de Badalona, una escultura del déu trobada a les excavacions arqueològiques prèvies a la construcció del lateral de l’autopista C-31. Però inclou peces de tretze museus catalans.

L’exposició inclou altres peces del Museu de Badalona, algunes de qualitat excepcional.

La mostra també subratlla la relació entre Bacus i la ciutat romana de Baetulo que, a més de disposar d’un teatre, tenia la principal font de riquesa en el conreu de la vinya i la producció i comercialització del vi.

Al voltant de l’exposició s’han programat diferents activitats paral·leles. Entre elles hi ha una visita guiada a l’exposició a càrrec d’Esther Gurri, tècnica-conservadora d’arqueologia del Museu de Badalona, el diumenge 20 de setembre, a les 12h, a la capella del Vinseum.

Entre d’altres activitats, també està programat el taller familiar ‘El déu de la gresca’, pel dissabte 26 de setembre, a les 11h. Totes les activitats requereixen reserva prèvia a entrades.vinseum.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: