Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició ‘Art a les teules’ reuneix 44 obres d’una trentena d’artistes del Penedès

‘Art a les teules’ reuneix 44 obres d’una trentena d’artistes del Penedès per recollir fons per les obres de restauració de Santa Maria

La comissió Santa Maria 2020 ha presentat una nova iniciativa per continuar recaptant fons per les obres de restauració de la teulada de la basílica de santa Maria. És una proposta artística amb el nom ‘Art a les teules’. L’exposició va obrir portes aquest dilluns a la tarda a la sala Mossèn Vinyeta.

Es tracta de teules que s’han baixat de la teulada durant les obres i que han estat cedides a una trentena d’artistes del Penedès. Cada autor ha optat per presentar entre una i tres obres diferents, que estaran exposades fins al 31 d’agost, de set de la tarda a dos quarts de deu del vespre.

En total hi ha 44 obres inspirades en diferents temes, però on hi predomina l’edifici de santa Maria o alguns dels seus elements.

Les teules estan exposades i a la venda, amb un preu que va dels 100 als 300€. En el primer dia d’exposició ja se’n van vendre 16. Totes les peces estaran exposades fins al dia 31 i s’anirà col·locant una marca que indicarà les que ja estan venudes.

En nom de la comissió Santa Maria 2020, Quim Mach, explica que la nova fase de les obres s’ha donat per acabada però cal seguir buscant finançament.

Entre les artistes que han pintat una o més teules hi ha la Thais Miguel, la Montserrat Socias, la Montse Llanas i l’Anna Almirall Germain.

Un altre dels atractius de l’exposició és un apartat on es poden veure algunes de les peces que s’han recuperat en les intervencions arqueològiques que s’han fet els darrers anys: peces ceràmiques i teules dels segles XVIII i XIX.
Entre les accions per buscar finançament, a banda de comprar alguna d’aquestes obres a les teules es pot apadrinar una teula al preu de 40 €, fer una aportació directa o comprar loteria de Nadal. Aquesta campanya continua oberta fins que s’executi la totalitat de la teulada. Un cop finalitzi es col·locarà un sistema de pas que farà visitable la part interior de la teulada i anar avançant per conèixer aspectes de l’edifici, per finalitzar als campanars de la façana principal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: