Dimecres, 28 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les visites al campanar de Santa Maria continuen sent un dels atractius turístics de Vilafranca

Les visites al campanar van començar aquesta temporada aplicant les noves mesures de seguretat i higiene obligatòries per la situació generada per la pandèmia de coronavirus.

Els dissabtes de juliol, agost, setembre i octubre al vespre, coincidint amb la posta del sol, tenen lloc a Vilafranca les visites guiades al campanar de la Basílica de Santa Maria. Conduïdes per guies de l’empresa Tríade Serveis Culturals, les visites sempre solen tenir molt d’èxit, també en les condicions excepcionals que ha portat l’alerta pel coronavirus.

La visita guiada s’inicia amb una explicació general sobre la Basílica de Santa Maria i els elements més singulars del lateral; continua dirigint-se a l’entrada del campanar i realitzant un recorregut per les antigues dependències d’aquest característic edifici: la sala de l’Àngel Penell; la sala on habitaven els monjos responsables dels tocs de les campanes i que actualment ocupa el rellotge d’engranatges de l’any 1929; la sala de les campanes religioses i finalment la terrassa de les campanes horàries on la visita toca al seu fi coincidint amb la posta de sol.

La guia de la visita, Sònia Garcia, explica que és tota una experiència: un viatge en el temps.

Les visites al campanar van començar aquesta temporada aplicant les noves mesures de seguretat i higiene obligatòries per la situació generada per la pandèmia de coronavirus.

Els visitants han de portar mascaretes de protecció, desinfectar-se les mans abans d’entrar a l’interior de l’edifici, respectar la distància de seguretat i seguir les indicacions de la guia. Tot i així, les visites estan funcionant molt bé.

Davant la situació actual, aquesta temporada no s’ofereix la copa de vi com es feia normalment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: