Dijous, 1 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les visites al campanar de la Trinitat d’aquest mes d’agost han omplert al 100%

L’any passat es va estrenar una nova oferta de turisme cultural a Vilafranca amb les visites guiades al campanar de la Trinitat.

Una oportunitat de descobrir la història del convent dels trinitaris, del segle XVII, pujar a un dels edificis més alts de Vilafranca i admirar les millor vistes a l’hora de la posta de sol. Enguany, però, amb la Covid-19 s’ha modificat el plantejament de l’oferta. S’han organitzat només 3 visites al mes d’agost. Aquest dissabte es feia la segona visita i el guia, l’historiador Josep Maria Feliu, ens donava detalls del que s’hi pot veure.

L’església de la Trinitat és un dels edificis mes importants del segle XVI a Vilafranca. El Convent dels trinitaris es va aixecar entre finals del segle XVI i durant el segle XVII, i tal com el coneixem actualment respon a les reformes que es van realitzar entre finals del segle XIX i inicis del XX, que van ser encarregades a l’arquitecte August Font.
Enguany és un estiu diferent i la visita al campanar ha suscitat interès entre la gent de la vila, fins al punt d’omplir totalment les tres sessions.

El campanar és de planta octogonal i esta situat sobre el cor de la capella del Remei. Té tres pisos amb quatre finestrals apuntats a cadascun, amb quatre finestres grosses i quatre de petites al nivell de les campanes, i coronament amb barana de gelosia, gàrgoles i cornisa.

L’assistència a les visites requereix de totes les mesures de prevenció de la nova normalitat, a les quals la gent ja s’ha acostumat.

La visita s’inicia a la porta de la rectoria amb un repàs a la història del convent fins a la seva desamortització i el seu pas a segona parròquia de la vila el 1868. Això va determinar la seva reforma entre 1891 i 1894, que va culminar amb la construcció del campanar el 1908, enderrocant l’anterior.
Durant la visita es poden veure diferents aspectes del campanar així com els grafits que van anar deixant els escolans i campaners, que fan referència a la vida política i socials dels anys ‘20 i ‘30 del segle XX.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: