Dimecres, 30 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Atenció Primària es reestructura per oferir centres segurs i seguir atenent la població

L’Atenció Primària es reestructura per oferir centres segurs i seguir atenent la població, mentre consolida el rastreig del coronavirus.

Els professionals de l’Atenció Primària de la nostra comarca s’han hagut d’adaptar a un ritme vertiginós a l’emergència sanitària del coronavirus, sobretot per fer una tasca fonamental de contenció i evitar la saturació dels hospitals. Ara que han passat les pitjors setmanes de la pandèmia fins al moment, l’alerta és màxima mentre es continuen coneixent brots a tot Catalunya.

Els centres d’Atenció Primària han prioritzat oferir centres segurs, tant per als professionals com per a la ciutadania, i evitar al màxim totes aquelles visites presencials que no siguin necessàries. Per tant, hi ha cada cop més presència de l’atenció telemàtica o telefònica i de canals com La meva Salut.

Els centres han ofert servei en tot moment prioritzant en primera instància als pacients més vulnerables i les demandes no demorables amb visites a domicili. Després es va començar a reprendre l’atenció als pacients crònics que no presentaven una complexitat tan alta i, amb el desconfinament de la població, es va procedir a la recuperació de l’activitat. La directora de l’Equip d’Atenció Primària de Sant Sadurní d’Anoia, la doctora Míriam Ceña, explica aquesta evolució.

En la situació actual, hi ha hagut consultoris que han quedat tancats. A l’àrea de Sant Sadurní en són tres: Mediona, Torrelavit i Cabrera d’Anoia. A l’EAP Penedès Rural, per exemple, van tancar quatre consultoris petits des de l’inici de la pandèmia. Però la doctora Ceña afirma que la població queda atesa igualment.

D’altra banda, el control de la Covid-19 i el rastreig dels possibles casos s’han anat incorporant a la rutina dels centres d’Atenció Primària.

Tota aquesta tasca es fa amb el mateix personal però amb un reforç de la interinitat i noves incorporacions d’infermeria, així com de personal que exerceix com a gestor Covid.

Des de l’Atenció Primària es remarca la necessitat de seguir les indicacions de les autoritats sanitàries per la prevenció del coronavirus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: