Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vuitena edició dels Premis Vinari incorpora la categoria de millor projecte enoturístic

El certamen, que premia els millors vins catalans, ha creat un nou premi per aquesta vuitena edició que valorarà el millor projecte enoturístic.

Amb aquest nou guardó es vol valorar els projectes enoturístics, en un any on la crisi econòmica, social i sanitària ha afectat el sector vitivinícola i enoturístic, obligant-lo a reinventar-se oferint propostes innovadores.

El premi neix a proposta de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, i respon a un reconeixement i valoració de l’esforç que el sector enoturístic està realitzant en aquests moments per mantenir-se viu i apostar per opcions turístiques atractives.

El Premi al Millor Projecte Enoturístic valorarà, entre d’altres, la diversitat i la singularitat de les ofertes, dels productes o dels serveis de l’àmbit de l’enoturisme que es presentin. S’hi poden incloure activitats com tastos entre vinyes, wine bars en espais oberts envoltats de natura, recorreguts que incloguin activitat i tastos, àpats i tastos maridats, o la descoberta dels cellers més antics del territori català, entre altres. El termini de presentació dels projectes va finalitzar el passat mes juny, coincidint amb el tancament d’inscripcions al concurs dels Premis Vinari.

El nou premi es lliurarà en el marc de la gala dels Premis Vinari, que se celebrarà el divendres 9 d’octubre a Vilafranca.

L’Escola d’Enoturisme ja va acollir els darrers dies de juliol els tastos de gairebé 900 mostres presentades pels cellers de tot Catalunya en les diverses categories dels premis Vinari. Ser la seu dels tastos va permetre a l’Escola d’Enoturisme estar present de manera directa en aquesta edició del concurs del vi català i poder estar al costat del sector en els diferents projectes i activitats que promouen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: