Dimarts, 19 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema, marcada per l’afectació del míldiu, tindrà una baixada del rendiment

L’afectació del míldiu a la vinyes en vegetació i en raïm reflecteix diferències segons les varietats. Macabeu, merlot i ull de llebre són exemples d’incidència alta.

El Departament d’Agricultura apunta en una nota de premsa que la verema d’aquest 2020 es preveu, de manera general i a totes les denominacions d’origen, de quantitat inferior a la mitjana a causa dels danys greus provocats per la malaltia del míldiu.

L’afectació del míldiu a la vinyes en vegetació i en raïm reflecteix diferències segons les varietats. Macabeu, merlot i ull de llebre són exemples d’incidència alta. Però també segons les zones, el sistema de producció, amb una incidència més alta en ecològic que en convencional, i l’estratègia de control fitosanitària, amb una incidència més baixa en un millor control preventiu i amb operacions d’esporga en verd.

La situació del míldiu ha estat complexa, i, en vinyes amb molts danys en vegetació i en varietats i zones tardanes, es podria veure afectada la maduració. En termes globals, segons el Departament, es preveuen pèrdues superiors al 20%, amb àrees de més disminució: Penedès, en un 30-40%, i Tarragona, Terra Alta, Priorat i Empordà, en un 35-45%.

Respecte el calendari, segons els serveis tècnics de l’INCAVI i dels Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen catalanes, la major part de les varietats primerenques es colliran arreu de les DO catalanes durant l’agost i, segons la meteorologia dels pròxims mesos, es pensa que la verema de les varietats tardanes no s’allargarà més que a començaments d’octubre, excepte per a les zones de conreu en alçada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: