Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La tradicional penjada d’estelades s’ha fet sense convocatòria pública

La Barraca explica que no organitzarà actes de festa major alternativa.

Aquest dimecres a la nit s’ha fet la 25a Penjada d’Estelades a la Basílica de Santa Maria. Enguany, però, com a mesura de prevenció davant del coronavirus s’ha fet sense convocatòria pública, ha estat una penjada simbòlica i no hi havia cap acte convocat que l’acompanyés.
Enguany una de les estelades conté la paraula amor, roma al revés. En record al jove vilafranquí Jordi Figueras Roma, que va morir en accident d’helicòpter el mes de juliol i que havia estat col·laborador de la Barraca.
D’altra banda davant les noves mesures aplicades per la contenció de la Covid19 i d’un intens debat intern, la Barraca de la Festa Major de Vilafranca ha decidit no realitzar el programa d’esdeveniments que des de fa més de 15anys realitza durant la Festa Major.
Malgrat prendre aquesta difícil decisió, plena de contradiccions, els militants de l’organització han fet un comunicat en el que manifesten que consideren que les mesures sanitàries són necessàries i imprescindibles per frenar l’augment de contagis, però entenen que la finalitat d’aquestes hauria de ser facilitar la programació d’esdeveniments culturals i populars de forma segura, no limitar-ne tota organització i participació. Des de La Barraca mostren tot el suport als administradors i administradores d’enguany.
D’altra banda són crítics amb la gestió dels diversos governants a tots els nivells, ‘aquells que prefereixen focalitzar la responsabilitat del contagi en la població enlloc d’abordar qüestions estructurals’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: