Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La renovació urbana de la Plaça de l’Oli servirà de model per a futurs projectes a Vilafranca

Les obres de la plaça de l’Oli encararan a partir de setembre la 2a fase, després que en les últimes setmanes s’hagin dut a terme els treballs de renovació de la xarxa de clavegueram i aigua potable.

Amb les obres de reurbanització se suprimeix el carril de circulació de vehicles del costat del Mercat de la Carn i les places d’estacionament existents actualment en tota la plaça. Tot l’espai serà de plataforma única i es mantindran els arbres actuals i els fanals ornamentals però equipats amb il·luminació LED. També s’hi instal·larà nou mobiliari urbà de qualitat, els escocells dels arbres seran permeables i transitables per evitar obstacles als vianants i el carril de circulació de vehicles serà amb paviment imprès com el de la plaça Vall del Castell.

L’alcalde accidental de Vilafranca, Francisco Romero, explica que a la plaça de l’Oli es vol assajar «un model d’intervenció de renovació urbana que afavoreixi la prioritat per als vianants».

Romero creu que el model de la Plaça de l’Oli pot servir d’exemple per a la renovació d’altres espais del centre com el carrer del Carme, la plaça de Josep Anselm Clavé o el passatge Enric Regull; alhora que pot entroncar amb el cobriment de les vies del tren.

El pressupost de la renovació de la plaça de l’Oli és d’uns 345.000 euros: 145.000 per a la renovació de xarxes de clavegueram i d’aigua i 200.000 per a la urbanització. La previsió és que la nova fase que comença al setembre duri uns 6 mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: