Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Ràpita manté l’esperit de la seva festa major amb actes virtuals i el foc dels Diables

Dels actes de la Festa major de La Ràpita només es va fer presencial el despertador popular a càrrec dels diables, la cursa d’orientació i les enceses de lluïment de dissabte al vespre.

Aquest cap de setmana, La Ràpita estava de festa major. Tot i que la situació sanitària i el risc de nous brots de coronavirus no han permès una celebració com la dels darrers anys, les entitats i l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos han volgut mantenir viu l’esperit de la festa. Ho han fet amb l’organització d’actes virtuals que la gent podia seguir des de casa, però també amb alguns actes amb presència física, seguint sempre les normatives pertinents.

El Raimon Lacruz, president del Grup de Joves de La Ràpita, explicava que havien volgut mantenir viva la festa tot i les circumstàncies.

Per la gent vinculada a l’activitat folklòrica, aquest 2020 està sent un any molt difícil, tot i que viuen la situació amb resignació.

La regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, Esther Marmaneu, refermava la voluntat de tirar endavant activitat vinculada a la festa major en la mesura del possible i sempre seguint les recomanacions sanitàries.

Dels actes de la Festa major de La Ràpita només es va fer presencial el despertador popular a càrrec dels diables, la cursa d’orientació i les enceses de lluïment de dissabte al vespre. Els actes virtuals han inclòs el pregó, a càrrec de les Puntaires, que fan 20 anys aquest 2020, l’espectacle infantil, l’auto sacramental, l’acte dels gegants i gegantons, les sàtires i La Fogardera. El castell de focs de diumenge es va poder seguir des dels balcons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: