Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La prohibició de fumar en espais oberts si no es poden mantenir els 2 metres entra en marxa

Queda prohibit fumar en espais oberts si no es poden garantir els 2 metres de distància de seguretat. Això afecta tant el carrer, com els parcs i també les terrasses de bars i restaurants.

Divendres, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, anunciava noves mesures per prevenir la propagació del coronavirus. Ho feia després de la reunió del Consell interterritorial de la Salut, integrat pel Ministeri i les comunitats autònomes, que es va convocar amb caràcter d’urgència per l’augment de casos.

D’aquesta trobada n’ha sortit un paquet d’onze mesures d’obligat compliment. Una de les més destacades és que queda prohibit a tot el territori espanyol fumar a l’aire lliure si no es pot garantir la distància de 2 metres. El ministre també va anunciar que l’oci nocturn haurà d’abaixar persianes fins a nova ordre.

La prohibició de fumar en espais oberts que ja va anunciar Galícia i que també va adoptar Canàries fa uns dies, s’estén ara a tot el territori espanyol. D’aquesta manera, queda prohibit fumar en espais oberts si no es poden garantir els 2 metres de distància de seguretat. Això afecta tant el carrer, com els parcs i també les terrasses de bars i restaurants.

A bars i terrasses, el distanciament entre les taules és clau per les persones fumadores, però els responsables d’aquests establiments també apel·len a la responsabilitat de cadascú.

Una altra mesura destacada es dirigeix a les residències de gent gran, que hauran de fer test PCR a tots els nous ingressos i també a tot el personal que es reincorpori de vacances o d’una baixa.

A banda d’aquestes mesures, de la reunió extraordinària del divendres, també n’han sortit recordatoris: està prohibit fer botellades i els ajuntaments estan obligats a sancionar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: