Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FM serà enguany simbòlica i concentrarà els actes presencials a la Basílica de Santa Maria

Aquest 2020 no hi haurà actes tant típics com cercaviles i processos, tampoc hi haurà pregó, entrada de Sant Fèlix ni el cants dels goigs.

Aquest dimarts al vespre la Basílica de Santa Maria va acollir una roda de premsa dels administradors i administradores de la Festa Major que va centrar bona part de l’atenció en saber com s’articularan els actes de la més típica aquest 2020 davant de la situació sanitària actual.
Així, els administradors acompanyats del regidor de Cultura de l’Ajuntament Ricard Rafecas i el cap del servei de Cultura Àngel Hom van comentar alguns aspectes tot i que sense concretar gaire. Hom va explicar que encara s’hi està treballant en veure quins actes es poden fer i com, però va deixar clar que serà una Festa Major simbòlica centrada en la part més litúrgica i patrimonial de la festa.
La voluntat és centralitzar els actes amb presència de gent a la Basílica de Santa Maria, amb un aforament controlat i restringit a un 60-70% de la capacitat. Caldrà fer-ne també reserva prèvia. Parlem per exemple de la novena, que es farà a partir del dia 22 d’agost i que es podrà seguir a la Basílica. Per contra, els goigs no seran presencials i s’enregistraran prèviament per tal que a la Basílica es puguin escoltar.
Penedès Televisió serà una eina encara més important aquest any per fer arribar la festa major a les cases, amb la majoria dels actes confinats i amb aforaments reduïts. En el cas dels goigs per exemple s’emetrà un enregistrament que es farà prèviament a l’Auditori amb un grup reduït de cantaires i músics per oferir-los els dies de la novena. I durant els dies pròpiament de la Festa, els 29, 30 i 31 de agost, tant Ràdio Vilafranca com Penedès Televisió tindran programació especial per mantenir el caliu la Festa Major. S’estan preparant programes especials al voltant dels actes més tradicionals que enguany no es faran, com podrien ser el pregó, les cercaviles, els castells o l’entrada de Sant Fèlix per tal de parlar-ne amb experts, fer-ne una anàlisi i repàs que ajudi a mantenir ni que sigui a través de la petita pantalla i les ones de ràdio l’esperit de la Festa que enguany serà molt diferent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: